За да се бориш с корупцията, трябва да признаеш, че я има тази корупция, НАП се бори с корупцията. Това каза пред Нова телевизия директорът на НАП Красимир Стефанов.

По отношение на акция ДДС-арите, с МВР, ДАНС и прокуратурата работим като едно цяло и резултатите не закъсняват, за 1 година пресечените злоупотреби с ДДС вече надхвърлят 1 млрд., допълни Стефанов.

Премиерът не ни е критикувал, чух изказвания, че едва ли не БВП расте а приходите намалявали, НАП ще изпълни приходите на 100%, уточни Стефанов.

Може би само във връзка с критиките ще кажа, че увеличението на БВП се отчита заради това, че расте износът. Расте износът, но отчитаме намаление на крайното потребление с 6%.

Корпоративният данък тази година, който се плаща, е отражение на дейността на фирмите за миналата година, заяви Стефанов. Относно Данък общ доход (ДОД) - 250 000 има по-малко заети лица, това води до намаляване на ДОД, каза директорът на НАП.

Има напълно обективни фактори и данни, които водят до там приходите тази година да намаляват. В парламента ще представим нашите данни, а ние ще си изпълним на 100% приходите, които са заложени в плана.

Предадени са всички ревизии в прокуратурата по делото Доган, оттам нататък прокуратурата ще си свърши работата. Тази тема е много деликатна, не съм юрист и нямам право да коментирам, каза още Красимир Стефанов.

Източник: БГНЕС