Комисията за финансов надзор (КФН), съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката и Фондация „Атанас Буров" ще проведат за осми пореден път образователната програма „Небанков финансов сектор в България" за учениците от професионалните гимназии по икономика в страната.

Превърнала се вече в традиционно събитие, програмата се радва на успех и популярност не само сред учащите се и учителите, но и сред представителите на бизнеса и медиите. Целта на тази форма на обучение е да запознае младото поколение с практическите аспекти на финансовия бизнес и да засили интереса на подрастващите към света на финансите, заявиха от КФН.

Семинарът ще се проведе от 7 до 11 септември 2010 г. и в него са включени 25 ученици от различни икономически училища в страната. Програмата има теоретична и практическа насоченост. Лекциите ще запознаят участниците с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари, а практическата част включва посещения в КФН, БФБ-София, ПОД Ай Ен Джи, ЗД Алианц, Висшето училище по застраховане и финанси и инвестиционен посредник.

По този начин учениците ще получат преки впечатления за това как работи "бизнесът".

Програмата ще завърши с официална церемония по връчване на удостоверения за участие в семинара "Небанков финансов сектор в България" на 10 септември 2010 г.

Комисията за финансов надзор като институция, регулираща небанковия финансов сектор в страната, счита за приоритетна дейността си, насочена към повишаване на финансовата култура на широката публика и бъдещите инвеститори. В тази връзка комисията организира различни образователни инициативи, повишаващи информираността на различни групи от обществото, сред които е и инициативата „Небанков финансов сектор в България".