„Напоследък статуквото на пазара отново стана непоклатимо, поради което едва ли и днес ще видим някаква забележителна търговска сесия, но с наближаването на влизането в сила на промените в SOFIX напрежението при новите му членове ще продължи да се покачва", коментира Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж, за Profit.bg.

„Струва ми се, че акциите на Адванс Терафонд АДСИЦ и Доверие Обединен Холдинг АД се подценяват от спекулантите, като се набляга основно на Зърнени храни България АД и Стара планина холд АД", смята експертът.

Т.е. погледите, според Владимир Малчев, ще са насочени основно към тези позиции, както разбира се и към двете емисии на Химимпорт, които, в последно време стана традиция, да са обект на непрекъснати изкупувания от инвеститорите, което пък привлече вниманието и на спекулантите.

Основните индекси на БФБ приключиха борсовата търговия във вторник на положителна територия - SOFIX (+0.76%, 396.54 пункта) и BG 40 (+0.97%, 112.20 пункта). На плюс затвори и BG TR30 (+0.34%, 297.61 пункта). Единственото понижение бе при BG REIT (-0.73%, 40.84 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар бе под 278 хил. лв. През деня се търгуваха акции от 63 емисии. Повишение в цената имаше при 32 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!