Българският 4G телекомуникационен оператор Макс Телеком избра Самсунг Електроникс Ко за свой основен доставчик на мобилно WiMAX оборудване, което ще му позволи да предложи първокласна услуга за мобилен интернет в България. Мобилното широколентово WiMAX решение на Самсунг и предоставената от компанията техническа поддръжка ще изиграят ключова роля в популяризиране на персоналните мобилни широколентови услуги в България.

Макс Телеком планира да обнови и развие своята мобилна WiMAX мрежа в България с технологията на Самсунг до края на 2010 година. Операторът ще разшири предлагането на мобилни WiMAX услуги, постигайки национално покритие през 2012 година, като предостави още по-големи възможности за мобилен пренос на данни, както и висококачествени VoIP услуги.

"Радваме се, че съвместно с водещия доставчик на решения за мобилен WiMAX Самсунг, ще предложим на нашите клиенти една още по-добра безжична широколентова услуга, и ще покажем на повече българи възможностите една от най-модерните и иновативни технологии - мобилен WiMAX" - заяви Красимир Стойчев, Главен изпълнителен директор и основател на Макс Телеком. "Ние сме на път да се превърнем във водещия български доставчик на услуги за безжичен пренос на данни преди края на годината и вярваме, че обновяването на мрежата ще повиши познаваемостта на безжичната широколентова услуга на Макс Телеком като икономичното и висококачествено решение за достъп до мобилен интернет" - заяви Красимир Стойчев

Самсунг ще предостави за целта своето най-ново мобилно WiMAX решение, включително U-RAS Smart базови станции и свързаните с тях системи и услуги за поддръжка на мрежата. Мобилните WiMAX решения на Самсунг са ценово и енергийно ефективни и дават възможност за плавен преход от Mobile WiMAX към WiMAX 2.

"В Самсунг сме много радостни от възможността да въведем Mobile WiMAX в България, в партньорство с Макс Телеком. Макс Телеком се развива успешно на силно конкурентния български пазар с ранното предлагане на мобилни WiMAX услуги, както и с отличната си бизнес стратегия.