БенчМарк Финанс стартира нова версия на платформата за търговия на Българска Фондова Борса - BenchMark BG Trader, която включва важна финансова информация за емитентите, сравнителна графика, отчет на дивидентите и още много други. Добавени са и допълнителни улеснения при търговията.

„Почти година след първоначалния старт на платформата, към нейната функционалност е добавена и пълна финансова информация за емитентите. Целта е максимално да се улеснят клиентите при анализа на финансовите резултати" заяви Деница Христова - изпълнителен директор на компанията.

Сред някои от нововъведенията са: Ключови финансови показатели на емитентите; Подробни отчети и баланси; Сравнение по финансови коефициенти между множество емисии; Възможност за сравнителна графика на борсовото представяне на две емисии или индекс и емисия; Технически индикатор Fibonacci в екран „Графика"; Избор на „Графика" по сделки, котировки купува/продава и спред; Създаване на шаблони на поръчки; Промяна на поръчки, зададени в „Баскет поръчката"; Отчет на паричните транзакции и получените дивиденти и други.

Обновената версия се инсталира автоматично при стартирането на платформата.