Мобилният ви телефон вече не е само за разговори по работа или с приятели, но се възприема като част от вашата същност. В тази насока какъв телефон притежавате, може да говори много за вас.

Ако имате iPhone например е доста по-вероятно да имате много повече сексуални партньори, отколкото притжетелите на друг тип смартфони.

Собствениците на смартфони с марката BlackBerry пък са много по-бизнес ориентирани, а тези на Android в много по-голяма степен обичат птиците, според публикация на MarketWatch.

През последните няколко години компанията Research In Motion се противопоставя сериозно на фаворита сред смартфоните iPhones.

Моделът BlackBerry е насочен предимно към бизнес сегмента, накъдето отправя своя поглед и друг един играч - Google, с моделите си Android.

Изследвания сочат, че хората ползващи операционната система Android обикновено са много по-млади на възраст между 18 и 24 години.

Потребителите на BlackBerry са значително по-възрастни и включват предимно бизнесориентирани потребители на възраст между 37 и 55 години.

Моделът BlackBerry държи 35% от щатския пазар, докато на iPhone се падат 28% и на Android - 9%.

Потребителите на IPhone обикновенно са по-образовани от всички останали потребители на другите модели смартфони и са предимно мъже, сочат изследванията.

Друг интересен факт, е че потребителите на IPhone предпочитат пилешко месо, пред свинско.

Повечето собственици на телефони Android пък потребяват предимно свинско.

Жените ползващи iPhone са имали средно 12.3 сексуални партньора до навършването на 30 години, в сравнение с 8.8% за притежателките на BlackBerry и 6 за тези с Android.

Собствениците на Android са много по-ценни за рекламодателите от тези на iPhone, тъй като кликат на реклами с 81% повече от собствениците на втория модел смартфони.

Тинейджърите са много по-отзивчиви на рекламите в сравнение с по-възрастните собственици на мобилни телефони.

Собствениците на iPhone са много по-склонни да бъдат повлияни в техните разходи, отколкото много по-бизнесориентираните притежатели на модела Blackberrie.

Притежателите на Android са много по-малко образовани от тези на останалите смартфони, но са и много по-млади.