Трейс Груп Холд АД ще изгражда кръстовище на две нива в столичния район Младост, информираха от публичната компания.

Между Трейс и Столична община бе подписан договор на 20 август за изпълнение на „Инженеринг (проектиране и строителство) на обекти по обособени позиции: Кръстовище на две нива бул. „Андрей Сахаров" и бул. „Андрей Ляпчев".

Финансирането на проекта е от бюджета на Столична община. С проекта се цели изграждането на ново транспортно трасе, което да бъде алтернатива на бул. „Александър Малинов" и да създаде нова възможност за връзка между кв. „Младост" 1 и кв. „Младост" 2, както и към южните територии и центъра на София.

Ще бъде изградено четириклонно кръстовище на ниво терен при ул. „Андрей Сахаров" и продължението на ул. "Св. Киприян", а директното направление по бул. „Андрей Сахаров" ще се осъществява чрез преминаване на второ ниво над бул. „Андрей Ляпчев".

Договорът е на стойност 8.86 млн. лева. Срокът за изпълнение е 360 календарни дни, считани от издаване на строителното разрешение.

Изпълнител е Сдружение Трейс Виа с водещ партньор Трейс Груп Холд АД и партньор Виа план ЕООД.

Трейс Груп Холд АД подписа в края на август договори по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 на обща стойност 21.6 млн. лв. за ремонт на регионална пътна инфраструктура.

Единият договор е за изпълнение на ЛОТ 13, който включва рехабилитация на път ІІІ-597 Ивайловград - Любимец, на път ІІІ-663 Чирпан - Димитровград и на път ІІІ-5071 Чифлик - Горна крепост - Стремци - Черноочене. Общата дължина на отсечката е 22.954 км.

Другият договор е за изпълнение на Лот 10 - рехабилитация на път ІІІ-565, от км 0+000 до км 17+000, с. Шишманци, област Пловдив.

Акциите на Трейс Груп Холд АД поскъпнаха на БФБ-София с 0.02% и приключиха борсовата търговия при цена от 50.01 лв. за лот.