Хората говорят, че ако искате да намерите красива жена, то трябва да е търсите по самолетите. В интерес на истината, на длъжност „стюардеса" компаниите назначават основно много атрактивни дами. Наскоро се разбра дори, че най-красивите стюардеси са на борда на катарските авиолинии.

За най-привлекателни и стилно облечени, туристите смятат стюардесите на авиокомпанията Qatar Airways - националният авиопревозвач на емирство Катар. Такива са резултатите от анкетата на портала Skyscanner, направена с разбирането, че образът на превозвача зависи главно от това, как изглеждат неговите стюарди и стюардеси на борда на самолетите.

33% от гласовете на туристите получи червената ретро-униформа на Qatar Airways. Второ място (17% от анкетираните) се падна на френската Air France със сините си класически костюми, зад които стои дизайнерът Кристиан Лакроа.

На трета позиция са British Airways (15% от гласовете). Следват испанските авиокомпания Iberia, а петото място е за италианската Alitalia. След тях са скандинавските авиолинии SAS.

В челната десетка се нареждат още американската Delta, руската Аэрофлот (за нови униформи на руските стюардеси тази година са изхарчени 6 млн. долара), индийската Jet Airways и германската Lufthansa.

Сн.: pmoney