Цените на акциите на щатските компании поскъпнаха вчера, след като беше публикуван протокол от последната среща на Федералния резерв запази живи надеждите, че централната банка ще предприеме още действия, за да стимулира икономиката, информира AP.

От ФЕД бяха обявили, че след срещата си на 21 септември са притеснени, че инфлацията е прекалено ниска и предлагат да засилят изкупуването на държавни облигации и да предприемат и други действия, за да насърчат кредитирането.

Протоколът от срещата през септември показва, че председателя на Федералния резерв, Бен Бернанке и неговите колеги са близо до консенсус по въпроса какви мерки да предприемат. Трейдърите се надяват на по-конкретни новини от ФЕД след следващата среща на централната банка в началото на ноември.

Доларът поевтиня спрямо другите валути след данните от ФЕД, тъй като трейдърите очакваха ново намаление на лихвените проценти.

Цените на акциите нараснаха като ръстът се оглавяваше от книжата на финансовите компании. Акциите на технологичните компании отбелязаха лек ръст, водени от Citrix Systems и Apple Inc.

Технологичният индекс Nasdaq се повиши с 15.59 пункта, или 0.6%, до 2 417.92 пункта, докато Dow Jones добави 10.06 пункта, или 0.09 percent, до 11 020.40 пункта.

Акциите на Google поскъпнаха с 2.55 долара до 541.39 долара за брой, след като компанията обяви, че ще инвестира във вятърни паркове. Цената на акциите на Apple достигна нова рекордна стойност приближавайки се към 300 долара за брой, след като от Wal-Mart Stores Inc. обявиха, че магазините на веригата ще започнат да продават популярния таблет iPad.

Индексът S&P 500 се повиши с 4.45 пункта, или 0.38%, до 1 169.77 пункта.

Акциите на Intel Corp. поскъпнаха с 1.1% в следборсовата търговия след като компанията обяви по-добра печалба на акция и приходи за третото тримесечие в сравнение с очакванията на анализаторите.

CSX Corp., една от най-големите железопътни компании в САЩ, също отчете по-добри от очакваните резултати. Акциите и се оскъпиха с 2.4% в следборсовата търговия.

Цените на щатските държавни ценни книжа вчера се движеха в тесен рейндж. Доходността на 10-годишните облигации нарасна леко до 2.43%. Пазарът на облигации беше затворен в понеделник за Деня на Колумб.