Освен испанките, в топ 10 за най-палави жени онлайн влизат още полякините, доминиканките, аржентинките и канадките

Испанските жени са най-големите флиртаджийки в интернет, сочи ново изследване на сайт за запознанствa (Badoo.com).

Според проучванията испанските жени много по-лесно могaт да завържат контакт с последвал флирт и връзка в интернет, отколкото жените от другите страни, в които сайтът е представен.

На страницата са регистрирани 80 млн. потребители в над 240 страни, а за целите на изследването са анализирани 90 млн. контакта в рамките на един месец.

Установено е, че средностатистическата испанка завързва 1.33 контакта с мъж на месец, почти два пъти повече спрямо жените във Великобритания (0.78) и Франция (0.69) и над два пъти повече от жените в САЩ (0.63).

На второ място се нареждат полякините, следвани от жените от Доминиканската република, Италия и Аржентина. В топ 10 място намират още дамите от Чили, Португалия, Канада и Венецуела.

Любопитното обаче е, че в осем от страните в топ десет се говори испански, италиански или португалски.

Британските жени са едва на 14-о място, а американките са предпоследни, изпреварвайки само еквадорките.

Джон Хупър, британски писател, автор на книга за съвременна Испания, съобщи, че резултатите от анализа може да изненадат хората, които имат остаряло мнение за испанското общество, което се е променило драстично след смъртта на диктатора Франсиско Франко преди 35 години.

"До средата на 70-те години на миналия век жените в Испания имаха по-нисък статус, отколкото в която и да било друга европейска страна с изключение на Турция.

Испанските жени не можеха да открият банкова сметка без разрешението на съпруга си.

Сега имаме страна, където процентът на жените в директорските бордове на големите компании е по-висок, отколкото например в страните от Северозападна Европа като Белгия", допълни Хупър, автор на книгата "Новите испанци".

Източник: БГНЕС