Американка не успя да осъди Starbucks за това, че се поляла с горещ чай.

Делото се води вече 2 години.

През 2008 Рейчъл Молтнър, която тогава е била на 76 години, се поляла с горещ чай, докато се опитвала да махне капака от двойната пластмасова чаша. Тя искаше да получи 3 млн. долара за изгарянията си, за които се наложило да лежи в болница, където пък получила и рани от залежаване, както и дискова херния, защото паднала от леглото.

Молтнър настоява, че веригата е трябвало да я предупреди, че може да се полее, тъй като напитката й е била сервирана в двойна чаша (две пластмасови чаши една в друга). Молтнър се изгорила, когато двете чаши се разделили. От кафенето твърдят, че горещите напитки се сервират в двойни чаши, за да предпазят ръцете на клиентите от горещината.

В дебатите в съда се стигна до там да се разисква дали поставянето на чай в двойна чаша измества центъра на гравитация и е по-лесно човек да се полее.

Припомняме, че през 1994 Стела Лайбек от Ню Мексико осъди McDonald's, защото се поля с горещо кафе. Тя искаше 2.6 млн. долара, но се споразумя с веригата за малко по-ниска сума. От тогава насам мнозина, претърпели инциденти се опитват да получат милиони за тях, вдъхновени от случая. Всяка година в САЩ се присъждат награди „Стела" - за най-глупав съдебен процес (виж линка по-долу).