„Основният въпрос днес е дали ще обърнем посоката след две негативни сесии и ще приключим ли позитивно, в зелен цвят", коментира Божидар Павлов, брокер в ИП Статус инвест, за Profit.bg.

Според него последните новини отвъд Океана, очаквани или не от инвеститорите, биха могли да променят по-скоро трайно ситуацията на българската ни борса в унисон с останалите водещи пазари.

„Лично аз очаквам да настъпи по-голямо раздвижване по определени позиции, породено от благоприятни външни (Европа, БРИК, Югоизточна Азия) фундаментални фактори и процеси", каза в заключение експертът.

Ликвидирането на позиции от голям чуждестранен инвеститор на БФБ-София продължи и в сряда. Индексът на „сините чипове" SOFIX ускори спада си до 2.56% и затвори на 343.97 пункта. В червено бяха и останалите три индекса - BG 40 (-0.38%, 111.61 пункта), BG REIT (-1.96%, 38.95 пункта) и BG TR30 (-1.37%, 281.07 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 1.5 млн. лв. През деня се търгуваха акции от 63 емисии. Повишение в цената имаше при едва 7 от книжата. При други 13 акции нямаше промяна в стойността.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!