Четиримесечен депозит с лихва от 7% в евро, която клиентът получава в момента на откриването, предлага Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) от 15 ноември. Уникалният продукт позволява на клиентите да пазаруват и спестяват едновременно, като направят коледните си покупки с получените от лихвата пари.

„Ексклузивният депозит е поредната стъпка, с която показваме на нашите клиенти, че имаме нетрадиционен, но личен подход към техните нужди. Чрез авансовата лихва им даваме пари веднага, за да могат те да зарадват своите приятели и роднини с прекрасни подаръци, като запазят спестяванията си. Вярваме, че по този начин правим празниците на нашите клиенти още по-весели", каза Мария Шейтанова, изпълнителен директор на БАКБ.

Банката предлага ексклузивния коледен депозит в периода 15 ноември 2010 г. - 14 януари 2011 г. Всички останали атрактивни депозитни продукти могат да бъдат разгледани на сайта на банката bacb.bg.

Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) отчита най-голям ръст на клиентите на депозитните си продукти за 12-те месеца до септември 2010 г. сред банките в България, сочат данните на БНБ. Само за година депозитите на физически лица в БАКБ са се увеличили с 277.95%. Факторите за този успех са атрактивните условия на продуктите и личното отношение към клиентите, което е запазена марка на банката.

Банката е основана през 1996 г. от Българо-американски инвестиционен фонд. От март 2006 г. БАКБ е публично дружество и акциите й се търгуват на Българката Фондова Борса - София. От 2008 г. основен акционер в БАКБ е ирландската Алайд Айриш Банкс (Allied Irish Banks p.l.c.).