UniCredit SpA се е срещнала с потенциални кандидат-купувачи на подразделението й за управление на активи Pioneer Global Asset Management, между които BNP Paribas SA, Natixis SA и Amundi, и очаква неангажиращи оферти, информира Bloomberg, позовавайки се на източници близки до банката.

Базираната в Милано UniCredit е обсъдила евентуалното партньорство в Pioneer със седем компании според същите източници. Потенциалните кандидат-купувачи са получили финансова информация и са се срещнали с мениджърите на Pioneer. Срещите са приключили миналата седмица.

UniCredit, която е най-голямата италианска банка, обяви през май, че ще разгледа възможностите за Pioneer като част от плана за усилване на финансите след световната кредитна криза. Процесът, който беше забавен от назначаването на Федерико Гицони за главен изпълнителен директор през септември, има за цел да намери стратегически партньор за подразделението. UniCredit възнамерява да запази дял в Pioneer.

Стратегическите планове за Pioneer са в ход, заяви Гицоне през миналата седмица. "Получихме предложения, но е трудно да се каже кога ще бъде сключена сделка."

Pioneer управлява активи за 185 млрд. евро, развива дейност в 29 страни и има около 2 000 служители. Компанията отчита 247 млн. евро печалба преди облагане с данъци за първите девет месеца на 2010 г., което представлява ръст от 36% на годишна база.