Специализирана полицейска операция задържа синдик - изнудвач. Операцията е наречена „Синдикът" и се проведе в столицата. Вътрешният министър Цветан Цветанов уточни, че в МВР е постъпила жалба от 36-годишен собственик на кюстендилска фирма, която е обявена в несъстоятелност.

С решение на Кюстендилския окръжен съд за синдик на дружеството е назначен Борис Борисов. Новоназначеният синдик е поискал 15 000 лева подкуп от собственика на фирмата, за да извърши разпродажбата на активите на дружеството за погасяване задължения към кредитори.

Фирмата е имала задължения за сто хиляди лева. Синдикът е заплашил, че ако не му бъдат дадени 15 000 лева, той ще разпродаде на безценица активите на кюстендилското дружество и няма да изпълни задачите, които са му поставени по ликвидацията - каза Цветан Цветанов.

Организирана е група от ГДБОП, която в момент на предаване на парите от собственика на синдика на дружеството, е задържала Борис Борисов, каза вътрешният министър.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 214 от НК.

Работата по случая продължава.

Заради операцията, имаше засилено полицейско присъствие на столичния булевард „Н. Й. Вапцаров", където близо до кафе на бензиностанция имаше части на ГДБОП и МВР.

Източник: Фокус