Семействата, които искат да покарат ски, без да унищожават банковите си сметки, трябва да минат на слалом през Франция, Швейцария и Австрия и да забият щеките в България. Това сочат данните от ново проучване, пише в. Independent.

Въпреки че хотелите и лифтовете в Банско са от по-нисък клас, българският курорт е най-евтин според проучването на пощенската служба, включило 10 европейски и северноамерикански курортни комплекса.

Лифт-карти, екипировка под наем и наемане на ски-учител за една седмица в Банско излизат 974 британски лири (1 138 евро), като разходите за храна също са скромни - 28 лири (32 евро) на хранене за цялото семейство, включително напитките и чаша кафе.

След Банско, следващият най-изгоден курорт (ако изключим значителните транспортни разходи и тези за настаняване) е Крайнска гора в Словения (1 101 лири - 1 286 евро), следван от Елмау в Австрия (1 378 лири - 1 610 евро). Най-скъпи са курортите в САЩ, като почивката в Зимния парк Колорадо излиза 2 639 лири (3 083 евро) за седмица.

Източник: Фокус