„Негативните настроения на международните финансови пазари се засилват, което може да се отрази и в днешната търговска сесия на БФБ. От друга страна се забелязва подкрепа по позициите, които бяха разпродадени предходната сесия, което може да се противопостави на песимистичните настроения", коментира за Profit.bg Стефан Ангелов, главен брокер на Варчев Финанс.

Той е на мнение, че засега вероятността за разпродажби на пазара е много ниска, като по-вероятният сценарий е задържане на индексите около текущите нива с леко повишение, което да стопира нови негативни настроения при търговията с финансови инструменти у нас.

Прехвърлянията на пакети белязаха търговията в понеделник. По време на редовната търговия вчера се изтъргуваха в две сделки малко над 8% от капитала на Булгартабак-Холдинг, като вероятният продавач е J. P. Morgan Clearing Corp. Двете транзакции се извършиха при 24.75 лв. за лот.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 16.66 млн. лв. През деня се търгуваха акции от 73 емисии. Повишение в цената имаше при 42 от книжата. Няма промяна в цената при други 12 емисии.

И четирите индекса на БФБ-Сфия отчетоха повишение в понеделник - SOFIX (0.81%, 351.56 пункта), BG 40 (+0.33%, 110.58 пункта), BG REIT (+2.35%, 40.55 пункта) и BG TR30 (+0.91%, 285.68 пункта).

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!