Двама млади американци откриха пазарна „ниша", от която могат да се печелят добри пари. На тези "потребители" може да се разчита и в криза.

На мнозина се е случвало, нощем когато законът за гравитацията на моменти сякаш не съществува, да се боричкат с непокорната възглавница. А на сутринта, в зората на един иначе прекрасен ден, да проклинат себе си и всички околни.

Изправени пред огледалото, в такива случаи ни идва да си ударим шамар „за снощи" и с бучаща глава посягаме към хапче против главоболие или, при наличност, към чаша зелев сок, а по-изпечените пък си отварят с треперещи пръсти шише студена бира и преминават към крилатото "клин клин избива."

Всичките тези действия обаче издават чиста аматьорщина. Срещу махмурлука от едно продължително нощно парти, или по-простичко казано един запой, има цяр: оказват го двама предприемчиви американци : Марк Симънс и Алекс Виър-Никъл от агенцията „Hangover Helpers".

„Помощ при махмурлук" те предлагат на изтерзани от главоболие и други странични ефекти клиенти, за да ги изправят отново на крака. Срещу 15 долара на калпак двамата млади бизнесмени с университетски дипломи от щата Колорадо доставят на „страдащите" сочно мексиканско бурито и специални енергийни напитки, за да може „талпите" отново да живнат.

"Бърза помощ" за веселяци

Освен това двамата доскорошни студенти отстраняват и опустошенията от купона - счупени стъкла, празни бутилки, фасове и остатъци от храна. „Хората могат да ни се обадят посред нощ, дори още по време на празненството, щом усетят, че губят контрол или пък искат да пристигнем на сутринта за да изчистим, казва Виър-Никъл.

Все пак, за всеки случай, той се обажда още веднъж и изисква от клиента да потвърди поръчката, тъй като в този „бизнес" клиентите често са толкова мотани, че изобщо не могат да си спомнят , че са поръчали по телефона услугите на фирма „Помощ при махмурлук."

Източник: Дойче Веле