Най-красивите автомобили, достойни за шейхове

Всеизвестно е, че шейховете обичат автомобили. При това европейски и то такива, които са ексклузивни дори за купувачите в собствените си страни. Като правило изборът на шейховете се спира на специалните версии на големите европейски марки и на редки модели в крайно ограничени версии, като:

10. Mercedes-Benz SLR McLaren

Единственият по рода си златен Mercedes SLR McLaren е замислен първоначално от SLR McLaren като поредния екземпляр от серията. В последствие обаче е оборудван със златен корпус и нов, по-мощен двигател с 1600 конски сили.

Цена: 2 млн. паунда

9. Maybach Exelero Replica

Да се сдобиеш с автентичен Maybach Exelero понастоящем е практически невъзможно и затова Lamborghini Geneve се реши на ексклузивната реплика на модела за най-богатите си купувачи.

Цена: 600 000 паундa

8. Bentley Mulsanne

Bentley Mulsanne стана един от най-стилните и разкошни представители на автомобилния бренд. Той се сглобява ръчно за около 170 часа, като само за обработката на купето и боядисването му отиват 86 часа, а за сглобяването на двигателя - 24 часа.

Цена: 250 000 паундa

7. Bugatti Veyron 16.4

Легендарният модел остава труднодостъпен разкош. Да се говори за техническите му параметри е безсмислено- всички знаят че става дума за един от най-бързите и мощни автомобили в света.

Цена: около 1 -1.5 млн. паунда

6. Rolls-Royce Phantom Coupe

Списъкът на достойнствата на купето на Rolls-Royce Phantom е по-дълъг и от корпуса му. Мека кожа и лъскаво дърво, хромиран скоростен лост, излъскан до изящество, мокет, дебел повече от два сантиметра.

Цена: около 370 000 паунда

5. Spyker Aileron

Spyker Aileron- творение на холандски инженери, достойно конкурира и най-ексклузивните съвременни суперколи с оргиналния си дизайн.

Цена: 190 000 паунда

4. Maybach 62 Zeppelin.

Едва 100-ина богати имат честта да притежават подобен автомобил. Ускорението му от 0 до 100 км/ч се постига за 5.1 секунди, а максималната скорост е близо 250 км/ч.

Цена: 550 000 паунда

3. Ferrari 599 GTO

Различните Ferrari отдавна са покорили сърцата и гаражите на Близкия Изток. Първият и единствен Ferrari 599 GTO в матовочервен цвят принадлежи на колекционер, известен с това , че притежава и впечатляващия Gemballa MIG-U1.

Цена: 400 000 паунда

2. Aston Martin One-77

Именно поръчка за 10 автомобила от Близкия Изток направи популярен един от най-ексклузивните модели на класическия, британски, елегантен Aston Martin

Цена: 1.2 млн. паунда

1. Pagani Zonda Cinque Roadster.

Една от най-бързите спортни коли в света, създадена от италианския автомобилен производител Pagani се нуждае от 3.4 секунди, за да постигнете скорост от 100 км/ч, а максималната е 355 км/ч.

Цена: 1.2 млн. паунда