Демонстранти, протестиращи в Лондон срещу повишаването на таксите за обучение във висшите учебни заведения, нападнаха колата на престолонаследника принц Чарлз и съпругата му Камила.

Нападатели ритали ретро-автомобила "Ролс Ройс" на улица "Риджънт стрийт", в търговски район в центъра на британската столица, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Принц Чарлз и съпругата му са невредими.

По-късно височайшата двойка пристигна с колата си пред театър, където гледа благотворителна вариететна програма.

На ретро-автомобила обаче са нанесени щети. Хулигани разбиха задното стъкло на колата, откъм страната на Чарлз, и оставиха петно от бяла боя с внушителни размери. На стъклото срещу вратата на шофьора бе оставен отпечатък от изцапана с бяла боя ръка.

Междувременно демонстрантите, гневни от голямото увеличаване на таксите за обучение в британските университети, се биха с полицаи и вандалстваха в Лондон.

Камарата на общините на британския парламентът одобри проекта за повишаване на таксите за висше образование от сегашното средно ниво от 3290 лири до максимум 9000 лири, въпреки отцепничеството на част от депутатите от управляващата коалиция. Общо 323 депутати гласуваха „за", а 302 - „против" в Долната камара на парламента.

Източник: БТА