Руският премиер Владимир Путин участва в благотворителен концерт с международно участие в Санкт Петербург за набиране на средства за онкоболни деца.

В проявата участваха звезди от световна величина, като Шарън Стоун, Кевин Костнър, Моника Белучи, Венсан Касел, Голди Хоун, Кърт Ръсел, Жерар Депардийо, певицата Ингрид, солистката на Бони Ем Лиз Мичъл, певецът Пол Анка и др.

Путин влязъл в концертната зала незабелязано и изгледал проявата редом до актьорите Орнела Мути и Мики Рурк.

Сред най-открояващите се моменти на концерта била прожекция на документален филм на Шарън Стоун, заснет в една от болниците за онкологични заболявания в Санкт Петербург. Актрисата Голди Хоун пък отправила специални благодарности към онколозите, които нарекла хора със силна воля.

Жерар Депардийо, заедно с руско дете, прочел поемата на Есенин "Бялата брезичка". Той изчел пасажи от поемата на френски, а детето ги превеждало на руски и после френският актьор се опитал да ги повтори също на руски. Накрая се обърнал към публиката на концерта със съвършено руско "Спасибо" (благодаря).

Кевин Костнър и групата Модърн уест изпълнили няколко рок парчета. Когато дошъл редът на Пол Анка да пее, той приканил Путин да стане и да танцува. Путин действително станал, но за съжаление на зрителите не се разкършил в танц, а само се усмихнал широко. За сметка на това Шарън Стоун се впуснала в бурен танц с Анка на сцената.

Водещата се приближила към Путин и го поканила да изпее нещо.

"Вие подигравате ли ми се?", попитал Путин. Но водещата му отвърнала, че през лятото е пял с екстрадираните от САЩ руски тайни агенти. Тя настояла, междувременно на екрана се появили снимки на болни деца и той се съгласил.

Оркестърът засвирил, Путин хванал микрофона и изпълнил "леко и непринудено на английски" песента на Луис Армстронг „Блубери хил". След това Путин изсвирил на пиано прочутата руска песен "С чего начинается Родина".

Източник: БТА