Къде ще посрещнете Нова година?

Вкъщи, на площада или в някой нощен клуб? В България или в чужбина?

Вижте десетте места по света, където Нова година е най-зрелищна, според мъжкия сайт Askmen:

Копакабана, Рио Де Жанейро

За някои Нова година автоматично се свързва със сняг, студ, шапки и ръкавици. Не и в Бразилия. Тук можете да посрещнете Нова година на плажа, по бански със студена бира (коктейл) в ръка.

По традиция всички се обличат в бяло на нова година. Плажната ивица на Копакабана е дълга 4 км и на това разстояние се събират над 2 милиона души.

Таймс Скуеър, Ню Йорк

Милиони посрещат Нова година тук, а още милиони гледат по телевизора как часовника на площада отброява последните минути на годината.

В музикалната програма се включват световноизвестни изпълнители, а след това можете да продължите в някой от клубовете на Голямата ябълка.

Пристанището на Сидни, Австралия

Сидни е един от първите градове, в които настъпва Новата година и винаги се представя на ниво.

В момента там е лято и над милион души ще гледат фойерверките на пристанището.

Френчмън Стрийт, Ню Орлиънс

Това е най-бохемската улица в града. На Нова година тя е пълна с музикални групи и танцуващи хора.

Бранденбургската врата, Берлин

Фойерверки, шатри с бира, музика, танци, чужденци и много акохол. Улицата след Бранденбургсклата врата се нарича „парти милята". След 12 часа тя се превръща в една голяма дискотека.

Шибуя, Токио

Отброяването на последните секунди на годината става на часовника пред гарата. От там пеша може да се стигне до всевъзможни барове и клубове.

Лондон

Около един милион души се очаква да гледат на живо фойерверките в Лондон. Най-горещото място тази година ще бъде Лондонското око.

Сентръл Уърлд, Банкок

В Банкок празнуват Нова година три пъти между януари и април - по западния, китайския и тайландския календар.

В Сентръл уърлд се празнува по западен маниер - с бира, коктейли и фойерверки. По-традиционно тайландско празненство има срещу двореца - с местна кухня и музика.

Шанз Елизе, Париж

Купонът започва от 9 часа вечерта. От тук се вижда празнично осветената Айфелова кула. Това е най-романтичното прекарване на Нова година сред хиляди непознати хора, което можете да измислите.

Лас Вегас

Улицата The Strip ще е само пешеходна в новогодишната нощ. За разлика от други улици в САЩ, тук позволяват да се пие алкохол на открито.

Партито е лудо - все пак това в „градът на греха".