Мерките за догонване на конкурента Facebook, които бяха предприети от социалната мрежа MySpace, собственост на компанията News Corporation, се оказаха недостатъчни, съобщиха медиите отвъд Океана.

По тази причина, въпреки че компанията през изминалата година съкрати 400 работници, MySpace затваря и повечето си офиси в Европа и останалите части на света, като ще съкрати международния си персонал от 450 служители на 150.

"Всеки ще очаква следващата седмица да направя някакво изявление. То обаче няма да бъде никак ласкаво за международните ни офиси, за които няма почти никаква надежда.

Най-вероятно ще останат много малко хора от персонала", сподели пред репортери директор в социалната мрежа. "MySpace ще затвори клоновете си по света, тъй като те не правят пари, а News Corporation е длъжна да съкрати голяма част от разходите си", заяви още служителят на мрежата. След края на съкращенията в MySpace, единствените работещи международни офиси на социалния сайт ще се намират в Лондон, Берлин и Сидни.

Източник: БГНЕС