Най-високият клас офис комплекс в България, Европейски Търговски Център, привлече световния фармацевтичен концерн Pfizer за свой наемател, се казва в официално прессъобщение.

Най-голямата фармацевтична компания в света е една от осемте български и международни фирми, които в края на 2010 г. наеха общо 8 000 кв. м. в сгради B и C на центъра. Благодарение на новите договори заетостта на центъра, който привлича все повече наематели с отличната си локация и десетките удобства за работещите в комплекса, достига 70%.

Освен Pfizer, другият световноизвестен гигант, който от началото на 2011 г. ще разположи офиса си в Европейски Търговски Център, е BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH - производителят на домакински електроуреди с марките Bosch, Siemens и Ufesa. Офисите на двете компании ще бъдат разположени в сграда B на комплекса.

Служителите на българското търговско дружество Булметикс и адвокатска кантора Захариев и Методиев също ще могат да се възползват от преимуществата на Европейски Търговски Център.

Eurotech Services - един от водещите центрове за облужване на клиенти в България, подразделение на световния гигант William Hill, заедно с Playtech, Safecharge и CSMS - ще бъдат първите наематели в сграда C на комплекса.

„Радвам се, че осем нови наематели се довериха на Европейски Търговски Център. Техният интерес е доказателство за десетките предимства на комплекса, които чертаят неговия успех. Вярвам, че много бързо нашите нови наематели ще се уверят, че са направили най-добрия избор за модерно офис пространство в София.

Таня Косева-Бошова, изпълнителен директор на Европейски Търговски Център, коментира, че центърът е привлякъл вниманието и на други български и международни компании, които преговарят за наем на офиси в комплекса. При осъществяване на сделките заетостта му ще достигне близо 100%.

Най-големият наемател в офисния комплекс с 23 000 кв. м. наета площ е Vivacom. Договорът с телекома е най-големият договор за наем на офис площи на българския пазар.

Други компании, които преместиха работните си пространства в Европейски Търговски Център през 2010 г., са най-големият търговец на дребно в Европа Карфур, световният моден гигант Inditex, eдна от най-успешните аутсорсинг компании у нас, Call Point New Europe, водещият производител на електроника в световен мащаб, Samsung Electronics, международният гигант в сферата на софтуера, хардуера и доставчика на разнообразни услуги в телекомуникационния сектор, Alcatel-Lucent, и Special Events Group, лидер в техническото обезпечаване на специални събития.

В края на 2010 г. Eвропейски Tърговски Център спечели приза в категорията Офис сгради в националния конкурс Сграда на годината.

Eвропейски Tърговски Център (European Trade Center) се състои от пет клас А офис сгради с обща разгърната застроена площ (РЗП) от 72 300 кв. м. Всяка сграда има самостоятелен вход и пряк достъп до подземния паркинг и складовите помещения. Офисната част предлага гъвкаво използване на пространствата от типа „open space".

Инвестицията в European Trade Center е в размер на 80 млн. евро. Финансирането на комплекса се осъществява с помощта на Банка Пиреос България.