„Ще коментирам, след като излязат резултатите от проверката на Прокуратурата. Истински ли е записът, пипан ли е записът". Това каза премиерът Бойко Борисов пред депутатите, предаде агенция "Фокус", във връзка с поредната серия от изнесени от в. Галерия записи на разговори.

„Аз съм убеден, че това са манипулирани разговори", каза премиерът. „Снощи ми се обади на мобилния телефон г-н Явор Дачков. Десет минути поне ме въртя колко е лош Цветанов, колко е лош Дянков. Нямам обяснения - след 22.00 часа нормално ли е да се обади журналист на премиера и десет минути да му обяснява колко са му лоши министрите.

„Въпросният Мишо Бирата, както вие го наричате, е председател на Федерацията по баскетбол. Преди време президентът Първанов ми се обади, че митниците натискат по неправомерен начин президента на федерацията по баскетбол. Надявам се, че президентът няма да каже, че това не е вярно.От разговорите те имат апаратура и техника да съберат разговорите и да го направят", каза Борисов. Искал съм да направят проверката такава, каквато е - по закон, за Мездра. Кое от тези изречения са взели...

За Петров, Алексей Петров, съм казвал, че този човек е много качествен, не случайно г-н Станишев го ползва четири години. Четири години той ви ръководеше най-секретната служба. Не подценявайте тази атака, тя не е само към нас, мен тя няма да ме събори, каза Борисов. Г-н Станишев, както вас искаха да ви държат, така искаха да държат и мен. В момента, в който усетя, че съм зависим от някой, сам си отивам. Вие сте европейски човек, изчакайте да излезе проверката, каза Борисов.

Борисов каза, че свързването на бензиностанциите с НАП е огромен удар срещу контрабандата. Аз ви уверявам, тези, които се мъчат да ни опетнят името и да ни направят маскари, няма да им се поддадем, каза Борисов.

Тези хора действат целенасочено, планирано, с много ясен мозъчен тръст, с говорители, с много пари и много техника. Въпросът ми е към Сергей Станишев, каза Борисов. Защо се подвеждате г-н Станишев, аз можех да прибера докладите ви и да ги пускам порция по порция, но не през в. "Галерия" а през в. "Рога и копита", например.

Същите хора, които ви донесоха най-много неприятности на вас, каза Борисов, след като по-рано лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев за пореден път поиска оставката на правителството.

Г-н Петров ми донесе доклад, той си беше с име, аз го дадох на Прокурор. Днес вие искахте да прекъснем заседанието за Шенген - вие предполагам знаете кой изнесе този материал, продължи Борисов.

Днес излизат безобразията, че искат да сменят Конституцията с подписка, която е фалшива. Да изкараш умрели хора да гласуват, за да сменят конституционния строй, и вие ги подкрепяте - не ви прави чест, каза Борисов.

Борисов коментира и решението на Агенция "Митници", което беше разпространено до медиите, за прекратяване на лиценза на данъчния склад и пивоварната в Мездра. Това, което се опитва да ми се припише на мен, че съм оказал давление, не е така - такова давление няма, каза Борисов.

От своя страна агенция Митници изпрати днес до медиите следното съобщение:

Агенция „Митници" информира, че с Решение No 55 от 08.02.2010 г. на Изпълнителния директор на Агенция „Митници" е отнет и прекратен Лиценз No 249 на лицензирания складодържател БУЛБРЮ БГ ЕООД за управление на данъчен склад в град Мездра. Прекратено е и действието на Удостоверението за регистрация на независима малка пивоварна на лицензирания складодържател БУЛБРЮ БГ ЕООД, съобщиха от Агенция "Митници".

С Решение No 1802 от 07.06.2010 г. Административен съд София-град отменя Решение No 55 от 08.02.2010 г. на Агенция „Митници". Решението на съда е по жалба на БУЛБРЮ БГ ЕООД.