„С оглед на предстоящото публикуване на тримесечните резулатати на компаниите, очаквам интересът към ликвидните позиции да се запази и ликвидността на пазара да продължи да се повишава в краткосрочен план", коментира Марин Костурски, брокер в БенчМарк Финанс, за Profit.bg.

Според експерта трудното формиране на пакети от инвеститорите кара дори активно търгуемите книжа да отчитат ръст при липса на сериозни продавачи.

„Индексите най-вероятно ще продължат положителното си движение и ще се движат в унисон с международните", смята още Марин Костурски.

Инвестиращите на БФБ-София сякаш станаха по-смели в своите преценки, като и вчера не липсваха резки повишения в цените при някои български акции. Повечето от българските индекси отчетоха повишение във вторник - SOFIX (+1.52%, 383.18 пункта), BG 40 (+0.23%, 119.75 пункта) и BG TR30 (+0.59%, 321.18 пункта). Индексът BG REIT не отчете изменение и се задържа на 45.88 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 2.44 млн. лв. Не малък принос за това имат прехвърлените 2.1 млн. акции от капитала на Прайм Пропърти БГ за 1.58 млн. лв. общо.

През деня се сключиха сделки с акции от 79 емисии. Повишение в цената имаше при 47 от книжата, други 9 не отчетоха промяна в стойността си.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!