"Искам да дам знак на всички, които си мислят, че по някакъв начин могат да ни подценяват, да ни изнудват или да ни отклоняват от този път, че няма да им мине номерът." Това каза премиерът Бойко Борисов за искания вот на доверие.

Премиерът каза, че не се интересува дали ще спрат компроматите. Той е говорил за вота в Министерски съвет. Борисов направи инспекция на строителните работи по автомагистрала "Люлин".

Когато ви попитат защо това правителство е силно, им покажете пътя, тунелите, посъветва Бойко Борисов. Той заяви, че за 6 месеца са направени 3 тунела. "Ами, ако имаме втори мандат, ще направим и под Шипка тунела", обеща Борисов. Нашето правителството за 4 г. ще остави на България такива съоръжения, каза премиерът, като ги изреди - метрото, "Южната дъга", магистралите "Люлин" и "Марица", "Тракия", "Струма", "Хемус". "Ето това ги дразни, това ги уморява, това ги мъчи", поясни премиерът, като посочи и позитивната оценка, която даде Карстен Расмусен, заместник-ръководител на отдел "България", ГД "Регионална политика" на ЕК за АМ "Люлин".

Евроекспертът също присъстваше с премиера Борисов по време на инспекцията на магистралата. Според Борисов опонентите му се дразнят предимно от факта, че "в пъти, пъти повече усвояваме пари от ЕС". "Нали това е добро за българските граждани - да не бъркаме в техните джобове, а вземаме от нашата европейска солидарност. Затова полагаме такива усилия", отбеляза още премиерът. "Чухте колко имена на магистрали, които са започнали, знаят в ЕК", заяви Борисов. Той обеща, че с европейски специалисти и негов екип, проектите ще бъдат реализирани. "Това им е мъчно", заключи министър-председателят.

Източник: БГНЕС