Лидл откри днес своя 17 обект в България в град Русе, съобщиха за Profit.bg от веригата магазини. Миналата седмица отвориха врати магазини в Пловдив и Плевен, и така Русе се превръща в 13-я град, в който веригата оперира. Лидл стъпи в България през ноември миналата година с отварянето на 14 магазина едновременно на територията на 11 града.

От компанията продължават с разрастването си, като до края на годината се очаква да има около 50 магазина в цялата страна.

Германската търговска верига, предлагаща продукти на по-ниски цени, Лидл оперира с над 9 000 магазина в 25 европейски държави.

Компанията пое официално през ноември целия бизнес на Плюс в България. Предстои интеграция на двете организации, която ще изведе веригата през следващата една година в топ 3 на големите вериги за хранителни стоки в страната - поне като брой на работещи магазини, уточняват оттам.

В България Лидл са създали над 1 000 работни места, построи Логистичен център в страната със 116 рампи за прием на стоки и обща площ около 38 000 кв м.