Петият по големина джакпот в историята на тотото очаква собственика си. Печелившите 6 числа за рекордните за тази година 4.6 млн. лева ще бъдат изтеглени утре. Заради големия интерес тегленето няма да бъде в 17 часа както обикновено, а в 20.30 ч по БНТ1. Дотогава всеки им шанс да опита късмета си за милионите. В предния тираж никой от пуснатите над 460 000 фиша не бе попълнен с печелившата комбинация.

Хиляди българи пресмятат щастливата комбинация, търсят и помощта на врачки, за да ударят джакпота. В Пазарджик дори бизнесмени дават на работниците си пуснати фишове вместо заплати. Други пък попълват стотици комбинации, за да имат по-голям шанс за милионите. Един от тях е 45-годишен собственик с фирма от над 30 работници, който от две седмици упорито залага за печалбата, разкриха от тото пункт в центъра на Пазарджик.

Колоритният предприемач е познаван и уважаван в града, но обеща да разкрие името си и броя на изкупените от него фишове едва след като се увери, че е спечелил.

Пазарджиклията прави бизнес 20 години, но явно парите са му завъртели акъла, защото дори е ходил на врачка, която да му посочи числата за неделния тираж, сподели разказа му служителка на тото пункта. Шефът на фирма с дейност, близка до търговската, преди всеки тираж свиквал извънредно събрание и въпреки че работниците му не са получавали заплати от преди Нова година, някак си успявал да ги склони да посочват числа срещу фишове, които той закупувал от оборотни пари. Тържественото обещание на шефа пред тотаджийките било, че не само ще изплати заплатите, но и през лятото ще изпрати подопечните си на почивка в чужбина. Така досега са закупени няколко по 30 четворни фиша.

Бум в продажбите на фишове отчетоха през последната седмица и във Велинград. Там имало група македонски туристи, които се зарекли, че няма да си тръгнат от курорта, докато не ударят джакпота, и хвърляли събраните за почивка пари, за да участват. Междувременно съпругата на възрастен мъж го издаде, че щял да получи инфаркт от радост по погрешка.

В четвъртък вечер пенсионерът Георги С. започнал да проверява числата си от второ теглене и полека се надигнал, когато видял, че първите три съвпадат. По средата бабата установила, че нейната половинка по погрешка е взел стар, изхвърлен фиш в чекмеджето.

Източник: Стандарт