Щатските индекси регистрираха понижение в края на миналата седмица, прекъсвайки най-дългото си седмична повишение от 1995-та година насам.

Опасенията за случващото се в Египет натежаха при инвеститорските настроения.

Индексът на сините чипове - Dow Jones изгуби 48.14 пункта, или 0.4% до ниво от 11 823.70 пункта, след като на двъ пъти премина психологическото ниво от 12 000 пункта.

Това бе първото повишение на индекса над посочената граница от 2008-ма година насам.

Широкият индекс Standard & Poor's 500 загуби 0.6% до ниво от 1 276.34 пункта.

Акциите на Ford Motor Co. и Amazon.com се понижиха с по над 3.5%, след като техните резултати не отговориха на средните очаквания на анализаторите.

Загуби от по над 4.2% за седмицата отбелязаха акциите на American Express Co., Bank of America Corp. и Johnson & Johnson след изнесените си резултати.

Индексът S&P 500 регистрира повишение от 22% откакто председателя на Fed обяви на 27 август миналата година планове за подкрепа на щатската икономика.

Някои технически показатели обаче, сочат към потенциална корекция за щатските индекси. Над 80% от компаниите се търгуват на нива над 200-дневните си среднопретеглени величини.

Последният път когато толкова компании са се търгували при подобни съотношения е бил през април, преди индексът да започне да се понижава и да изгуби 16% от стойността си.

Индексът RSI е при ниво от 71.8 пункта през тази седмица, което сочи че е в територията на свръхпокупеност.