Албена отчете с 6.7% по-малко продажби през 2010 г., спрямо отчетеното за 2009 г. Посочените данни в неконсолидирания отчет на компанията за миналата година показват, че приходите й от продажби достигат 77.6 млн. лв.

„През Сезон 2010 в Албена бе постигнат ръст от 11% на броя на нощувките, но се отчита намаление на средния приход на 1 нощувка, което се дължи на по-големия обем ранни записвания на руския и румънски пазар, при които се предоставя 20% отстъпка, както и на другите намаления, предоставяни през сезона за всички пазари - безплатно настаняване на децата, ползване на безплатен чадър и шезлонг на плажа за всички гости на комплекса, ползване на допълнително изхранване „Dine Around„ включено в първоначалната цена и други", информират от Албена.

Оттам допълват също така, че се отчита намаление и на приходите от наеми със 1.55 млн. лв., тъй като има по-малко сключени договори, поради отпадането на някои наемни обекти заради реконструкции на търговската улица и по-слабия интерес от страна на наемателите, свързан със световната финансова криза и факта, че все повече услуги са включени в основния туристически пакет.

Нетната неконсолидирана печалба на Албена за 2010 г. е 9.18 млн. лв. (2.15 лв. печалба на акция), при 32.02 млн. лв. година по-рано. Да припомним, че отчетената през 2009 г. печалба се дължи основно на продадените тогава от Албена акции на Албена Инвест Холдинг.

Акциите на Албена са подложени на разпродажба на БФБ-София днес. Същите се понижават с 2.68%, до 54.5 лв. за лот. На тази цена са изтъргувани едв 20 акции. За цялата 2010 г. книжата на дружеството поскъпнаха с близо 18%, на 48.1 лв. за бройка (последна цена за 2010 г.).