Всички министри днес на редовното заседание на кабинета са получили подарък от политическа партия ГЕРБ - iPad . Средствата, с които техниката е закупена са от субсидията на партия ГЕРБ.

Освен за министрите, таблетни компютри са закупени и за депутатите от партията. Днес те са били оставени при главния секретар Росен Желязков на министерството, за да могат да им се инсталират програми и да бъдат свързани със сървъра на Министерски съвет, обясни земеделският министър Мирослав Найденов.

"Аз ползвам iPad от доста време, така че знам за какво се използва. Идеята е поетапно да заменяем голямата част от документите, които на всеки МС се ползват от хартиен на електронен носител", призна Найденов.

"Лично аз бях много изненадан от този подарък. До момента съм получил протокол, без да съм си получил подаръка. Твърдят, че ще го програмират и подготвят", разказа с усмивка след заседанието регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Аз съм учил изчислителна техника в МЕИ и за радост не използвам интернет. Единственото, на което залагам е на движението напред с други механизми - не пиша писма, а викам хората, натискам ги, очаквам конкретни решения, очаквам конкретни ангажименти, всяка седмица ходя на оперативки. Побеля ми косата от това", каза още той.

Плевнелиев не вярва, че този компютър ще му помогне много в работата и предполага, че ще го използва, за да се информира за актуалните новини в медиите. "В моето министерство доста мейли се пишат, но като че ли работата се върши по друг начин - контрол, ясни ангажименти", разказа министърът, като откровено призна, че не е написал един мейл през живота си.

Източник: БГНЕС