Британците са най-негативно настроената страна от развитите в ЕС към имиграцията. Това показва международно проучване на организацията "Трансатлантик трендс". Анкетата е проведена в шест европейски страни - Великобритания, Франция, Германия, Италия, Холандия и Испания, както и в Канада и САЩ.

23 процента от британците са на мнение, че имиграцията е най-големият проблем за тяхната страна. Това е твърде голям процент в сравнение със САЩ и целия ЕС, където само десет на сто смятат така.

Проучването показва още, че 59 на сто от британците смятат, че на Острова има прекалено много имигранти, което също е рекорден процент. В Германия и Холандия например, където имигрантите са повече като процентно съотношение с местното население, само 27 процента са на мнение, че имигрантите са много.

В същото време обаче макар и британците да смятат, че чужденците им отнемат работните места, близо две трети от тях смятат, че правителството трябва да позволи повече лекари и медицински сестри от чужбина да бъдат допуснати в страната, за да се решат проблемите със здравеопазването.

Източник: БНР