Псевдокупувач се яви на третия търг за продажбата на металургичния комбинат "Кремиковци". Шуменската фирма "Виктори комерс" беше единствената, която участва в процедурата, и офертата й бе отхвърлена заради неизрядни документи.

Както вече съобщихме търгът за продажбата на "Кремиковци" отново беше провален, но този път ситуацията бе различна.

Минути преди да изтече крайният срок, 13 часа днес, за представянето на офертите, в залата влезе управителят на фирмата "Виктори Комерс" Георги Манчев и внесе предложение с цена от 396 млн. лв,, с един милион над първоначално обявената сума за обособената част, която се продава.

Кандидатът обаче не можа да представи документ за внесен банков превод на минималната изисквана сума за гаранция. Той показа електронна разпечатка на платежно нареждане от "Росбанк" към Българската банка за развитие, което обаче не беше потвърдено. Затова кандидатът обяви, че се отказва от участието си в търга и обясни ситуацията с грешка.

Според синдика Цветан Банков в представения отрязък липсват всякакви елементи на редовен платежен документ и заверка от банката. Какво следва от тук нататък, до два месеца съдът трябва да насрочи следващ, четвърти търг за продажбата на завода.

Интересът е огромен, коментира Цветан Банков и изрази увереността си, че тогава вече ще се стигне и до реална продажба на "Кремиковци".

Източник: БНР