„След корекцията в началото на седмицата и вчерашното частично възстановяване на позициите, не очаквам рязко движение на индексите на БФБ", коментира Марин Костурски, брокер в БенчМарк Финанс, за Profit.bg.

Повечето инвеститори засега се колебаят дали да продадат на постигнатите „високи" нива или да допълнят портфейла си, за да не изпусната евентуално краткосрочно покачване, смята експертът.

„Консолидираните отчети на холдингите и постепенното повишение на ликвидността, може би ще успеят да приближат търговията до нивото от преди няколко години и ще помогнат на родните инвеститори да увеличат апетита към риск", посочи в заключение Марин Костурски.

След като се понижи с 4% в първата сесия за седмица, вчера индексът на сините чипове на Българска фондова борса (БФБ) SOFIX успя да нарасне с 2.37%, до 417.13 пункта.

Ръстът при BG TR30 бе от 1.43% до 347.83 пункта, докато BG REIT нарасна с 1.26% до 47.37 пункта. Единственият губещ за деня беше BG 40, който се понижи с 0.45% до 127.75 пункта.

Оборотът на регулиран пазар във вторник достигна 1.149 млн. лв.

Общо 76 емисии акции бяха търгувани вчера, като 46 от компаниите отчетоха ръст в цената на акциите си.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!