Компанията Business Traveler, която организира бизнес-полети и срещи на предприемачи в различни страни на света, проведе проучване сред клиентите си къде са най-атрактивните и сексапилни стюардеси, съобщава News.com.au.

Ето как те класираха женското присъствие на борда на самолетите:

1. Virgin Atlantic

Британската компания получи убийствено мнозинство от 53% от гласовете, донякъде благодарение на рекламата за 25-я си юбилей. Така или иначе нейните стюардеси няма как да останат незабелязани благодарение на червените си униформи.

2. Singapore Airlines

Singapore girls спечелиха 18% от гласовете. В политиката на компанията влиза изискването всички стюардеси да са азиатски красавици. 90% от тях са от Сингапур и Малайзия, останалите от Китай, Индия, Индонезия, Япония, Тайван и Корея. Всички те носят разпознаваеми униформи от саронг-кебая, създадени през 1972 г. от парижкия дизайнер Пиер Балмен.

3. Etihad

12 процента спечелиха стюардесите на компанията от ОАЕ, но за компенсация именно те оглавяват класацията на най-учтивите стюардеси в света. Колкото и да е странно в авиопревозвача с 1 200 стюардеси едва през тази година постъпи първата жена от самата ОАЕ.

4. Emirates

11 процента събра дубайската компания, която показа как традиционната арабска дреха може да се прекрои до костюм на стюардеса.

От пето до десето място се нареждат: Aer Lingus, Lufthansa, Сathay Pacifiс, TAP, KLM, Iberia.

Източник: Utre.bg