Тунизийска телевизия излъчи кадри, показващи огромните богатства на бившия диктатор Бен Али, който укривал част от състоянието си в тайници, пълни с европейски и американски банкноти, както и с безценни скъпоценни камъни.

Видеозаписът разкрива съдържанието на един от сейфовете на Бен Али, намиращ се в неговата къща в градчето Сиди Бу Саид, на едва 20 км. от столицата Тунис.

Според неофициалните информации бившият тунизийски държавен глава бе натрупал състояние от около 20 млрд. долара, като част от активите му в Канада бяха замразени от местните власти.

Диктаторът падна от власт в средата на януари след месец протести. Той замина за Саудитска Арабия, отнасяйки със себе си около 1.5 тона злато на националната банка.

Неговото сваляне от власт стана сигнал за началото на протести в целия Близък изток, където беше свален друг дългогодишен държавник- египетския президент Хосни Мубарак, чието състояние също се оценява на милиарди долари. В момента сблъсъците се пренесоха в Либия, Бахрейн и Йемен.

Източници твърдят, че през последните дни Бен Али е в кома след претърпян инсулт.