Вносителят на Ferrari за Румъния Forza Rossa, ще достави над 30 автомобила на своите клиенти през тази година, на обща стойност над 7.5 млн. евро, показват изчисления на Ziarul Financiar.

"От началото на годината сме доставили шест автомобила като други 27 ще стигнат до собствениците си до края на годината. Около 40% от поръчките са за модела 458 Italia," казва Октавиан Урсу, мениджър продажби във Forza Rossa.

През тази година Forza Rossa също така ще достави първите автомобили от модела FF, който е първият за Ferrari със задвижване на четирите колела.

"Първите автомобили от модела FF ще бъдат доставени на румънския пазар през лятото на тази година. За момента шест автомобила са били поръчани в страната," според Урсу. Румъния има квота от четири автомобила, която обаче може да бъде увеличена, според него.

Окончателната цена на автомобила ще бъде обявена Женевския автомобилен салон, но според служители на компанията вносител в Румъния тя ще е с 10-15% по-ниска от тази на модела 612 Scaglietti, или около 210 000 евро.