Суперзвездите могат да бъдат наети да пеят на вашето частно парти. Бионсе струва около 2 млн. долара. Други, като Марая Кери и Стинг пеят на диктатори за доста по-малко.

Вижте кои суперзвезди са пели на партитата на диктатори:

През 2009 Бионсе пя за Кадафи на Карибите. Тя получила 2 млн. долара, за да забавлява Кадафи и сина му Ханибал. Сред гостите са били знаменитости като Джей Зи, Линдзи Лоън, Джон Бон Джови, Миранда Кер и Виктория Силвстед.

На същото това парти през 2008 пя Марая Кери. Тя е получила 1 млн. долара, което не е малко за една вечер, но все пак е наполовина на хонорара на Бионсе.

На това парти е пял и Ъшър. Той се изяви през 2009 заедно с Бионсе.

Стинг пя за Гулнара Каримова - дъщерята на диктатора на Узбекистан Ислам Каримов. Това беше през ноември 2010. Стинг, който иначе се слави като активист и защитник на човешките права, се опита да оправдае концерта си за диктатора, като каза, че е бил спонсориран от УНИЦЕФ. По-късно обаче стана ясно, че е излъгал.

През 2007 Крис Де Бърг за малко да пее за иранския диктатор Махмуд Ахмадинеджад. Той щеше да бъде първият изпълнител от Запада, който да пее в страната, но заради сблъсъци в Иран, концертът пропадна.

Лайънъл Ричи пя на „концерт за мир", организиран от Кадафи.

През 2005 Ричи забавляваше 1000 официални лица - бизнесмени и дипломати на концерт, организиран в чест на 20-годишнината от либийската съпротива срещу САЩ. Говори се, че след концерта Кадафи е поискал автограф от музиканта.

Боб Марли свири за диктатора на Зимбабве Робърт Мугаби

За независимостта на Зимбабве през 1980 Мугаби всъщност искал да покани Клиф Ричрад, но той не можел да поеме ангажимента. Така той се задоволил с Боб Марли. На събитието присъстват 10 000 души, сред които британският принц Чарлз.

Мугаби се счита за един от най-лошите диктатори в света.

Джеймс Браун и Силия Круз пеят за Мобуту в Конго.

Сесе Секо, президентът на Конго, може да е жесток като диктатор, но определено знае как да организира добър концерт. През 1974 той събра Джеймс Браун, Силия Круз, Би Би Кинг и др. на една сцена.

През 2001 Manic Street Preachers станаха първата западна група, която свири в Куба от десетилетия. Когато предупредили Фидел Кастро, че музиката ще бъде силна, той казал „Няма да е по-силна от шума на войната, нали?" По-късно групата озаглавява DVD с концертите си „Louder than war".