За щастие на продуцентите на сериала „Двама мъже и половина" падението на актьора Чарли Шийн се случи през осмия, а не през първия сезон.

Анализатори изчисляват, че права за излъчване не сериала ще донесат над 600 милиона долара на Warner Brothers в следващите няколко години.

До сега приходите от повторения се изчисляват на 400 млн. долара, с което общите приходи на шоуто се закръглят на 1 милиард долара.

„Това е един от най-популярните сериали в историята на телевизията. Очаквам приходите от излъчвания да бъдат около 250 млн. долара на година в следващите няколко години," казва пред Си Ен Ен анализаторът Дейвид Джойс.

Припомняме, че продуцентите решиха да прекъснат осмия сезон, след като Чарли Шийн първо бе в клиника за лечения на зависимости, а след това имаше проблеми с развода си и с властите.

Той ще продължи да получава пари от излъчвания, но сумите ще бъдат далеч от хонорара му сега - 1.2 млн. долара на епизод!

Екипът, който работи по сериала наброява 250 души.

Преждевременният край на сезона ще се отрази зле и на CBS, които похарчиха 160 млн. долара за реклама. Средната цена на 20-секунди реклама е струвала 200 000 долара.

Хората все още гледат „Зайнфелд" и „Приятели", едно такова шоу никога не умира напълно, коментира Си Ен Ен.