Кратката работна седмица започна с повишение за индексът на сините чипове SOFIX, който добавя 1.22% към стойността си до ниво от 447.99 пункта. Като цяло търговията е сравнително спокойна, а оборотът към 11 часа възлиза на 112 хил. лв.

„Няма съмнение, че след като последните три години бяха доминирани от песимизъм, през последните два месеца настроението на БФБ-София коренно се промени. Възходящият тренд е налице и имаме всички основания да очакваме той да продължи. За съжаление обаче имаме не най-благоприятната международна среда за това.", коментира тази сутрин за Рrofit.bg, Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж.

С повишение от 4.27% се отличават книжата на Еврохолд България до цена 0.928 лв., като нека припомним, че КФН одобри проспекта за увеличението на капитала на компанията миналата седмица.

Ръст също от почти 4 на сто е отчетен при Стара планина Холд до ниво 3.90 лв. за акция, но обемът възлиза на едва 426 лота.

Повишение имаме и при Централна кооперативна банка от 1.55% до 1.767 лв., а по позицията на Първа инвестиционна банка нямаме изменение, като цената остава на ниво от 3.40 лв.