Пи Диди е най-богатият хип-хоп изпълнител в света, с лично състояние в размер на 475 млн. долара, според класацията на сп. Forbes.

Благодарение на своята марка дрехи Sean John, звукозаписния си лейбъл Bad Boy Worldwide и марката си водка Ciroc, която му носи най-големи приходи, хип-хоп изпълнителят успява да заеме първото място.

Диди наскоро похарчи 360 000 долара за автомобил Майбах, който подари на 16-годишния си син за добри оценки в училище.

Второ място в класацията е за Джей Зи, които с личното си състояние в размер на 450 млн. долара не изостава с много от челната позиция. Джей Зи е заработил 50 млн. долара от продажби на албуми и от турнета, като приходи още му носят неговата верига нощни клубове 40/40 и делът му баскетболния отбор Ню Джърси Нетс.

Трети в класацията е продуцентът Доктор Дре, със 125 млн. долара, въпреки че личното му състояние се очаква да нарасне, след като направи завръщане на музикалната сцена по-късно тази година.

Четвъртото и петото място се поделят от рапъра и предприемач 50 Сент и от Браян „Бърдмен" Уилямс, основател на хип-хоп лейбъла Cash Money Records, които имат по 100 млн. долара.