Profit.bg припомня най-важните новини, свързани с България за седмицата 7 - 11 март.

България коментираше цените на храните, Лукойл обясни поскъпването на горивата, железниците стачкуваха предупредително в четвъртък, но в крайна сметка БДЖ и синдикатите се разбраха и до обща национална стачка не се стигне.

Вижте по важните заглавия за седмицата:

Понеделник

Темата за цените на храните е водеща в последните седмици. Как се образуват цените на на храните, които най-често слагаме на масата си?

Вторник

Професиите с най-добри перспективи на пазара у нас, показа изследване на Менпауър.

Инфлация до 6-7% очакват икономистите. Увеличение в цените на хранителните стоки до 15 % заради скока на петрола на световните пазари, прогнозират от Института за икономическа политика.

74% от кредитите у нас теглени от 5 големи банки - УниКредит Булбанк, Банка ДСК, Обединена българска банка, Райфайзенбанк и Пощенска банка (Юробанк И Еф Джи България).

Сряда

Цените на храните у нас все по-близки до европейските. Показа проучване. Оставяме средно между 15 и 20 лв. за хранителни продукти на касите на големите магазини у нас.

Безработицата и инфлацията остават проблем у нас, се казва в анализ на Райфайзенбанк.

Четвъртък

Поне 667 българи са заработили по над 2 млн. лв. , става ясно от предварителни данни на НАП.

От 5 до 7 години ще са необходими на икономиката на България, за да достигне западните, се казва анализ на Виенския институт.

БДЖ и синдикатите се разбраха и безсрочната стачка в железниците бе отменена.

Лукойл: Поемаме част от скока на петрола с печалбата си. Във връзка с многобройните въпроси от Лукойл-България обясниха защо поскъпват горивата.

Младите теглят два пъти повече кредити от преди кризата, показа анализ на КредитЦентър.

Петък

Ръст от 2.1% за БВП за 4 тримесечие на 2010 г., показаха данните на НСИ. През четвъртото тримесечие на 2010 г. БВП възлиза на 19.962 млрд. лв. по текущи цени.