Владеенето на чужди езици не е най-силната страна на управляващите, включително и на депутатите.От вчера в Народното събрание се провежда курс по английски език за депутатите и администрацията на парламента.

Сигурно, за да не се преуморяват обучението се извършва в работно време, т.е. по време на пленарните заседания или по време на работата на парламентарните комисии.

Целият курс е от 150 часа и ще приключи в края на тази година.

През месеците юли и август обучението ще бъде прекъснато. Занятията се провеждат два пъти седмично по три учебни часа. Всеки курсист е длъжен сам да се снабди с учебник Face2О. Цената на комплекта е 45.80 лв., пише още в официалното писмо на Народното събрание.

Не е изненада и фактът, че най-голямата група е тази за начинаещи - 46 души. Преди време премиерът Борисов призна, че при разговорите с чужденци, когато чуе думата "Congratulation" спира да слуша, защото това му е било достатъчно.

От друго официално писмо на Народното събрание става ясно, че всички служители на НС могат да ползват между 25 и 35% отстъпка за слънчеви очила. А за корпоративните клиенти има още 5%. Сред изброените марки са тези на Chanel, Tiffany, Bvlgari, Dolce&Gabana, Versace, Ray Ban и Vogue. За тях отстъпката е до 40%.

Източник: БГНЕС