Само за последната година българинът спести над 3 млрд. лв., сочат изчисления на Profit.bg. По последни актуални данни от БНБ домакинствата имат вложения за 28.24 млрд. лв. в търговските банки.

Какво всеки месец екипът ни Ви представя няколко атрактивни депозитни предложения:

MKB Unionbank - Изгодна сделка

Tова е 12-месечен депозит с възможност за предсрочно прекратяване без да загубите доходност.

Минималната сума за неговото откриване е 1000 лв., или 500 евро. Ако депозитът не бъде прекратен преди падежа си, носи бонус-лихва за още два месеца.

С калкулирания бонус, MKB Unionbank ще олихви депозита ви с годишен лихвен процент в размер на 6.25% в лева и 5.00% в евро.

Пощенска Банка - депозит Рента

С депозит „Рента" Вие получавате своята лихва всеки месец. Срокът на депозита е 12 месеца, като минималната сума за откриване е 1000 лева, евро или долара.

Лихвените нива за вложения до 30 000 валутни единици са 7.5% в лева, 6.25% в евро и 4.75% в долари. За над 30 000 единици лихвите се повишават съответно до 8%, 6.75% и 5.25%.

Посочените годишни лихвени проценти са с включен лихвен бонус 0.50% за депозити в BGN и 0.75% за депозити в EUR и USD и се прилагат за първия договорен срок на депозита

Райфайзенбанк - Детски депозит

Детски депозит в Райфайзенбанк може да бъде открит на всяко дете до 18 г. от родител, настойник или трето лице.

Минималната сума за откриване на подобен депозит е 50 евро, долара, или 100 лева. Годишните лихвени проценти предлагани от банката започват от 2.45% за доларовите, 3.70% при евродепозитите и 6.20% за левовите спестявания.

При предсрочно прекратяване на депозита преди навършване пълнолетие на титуляра, Банката изисква представяне на решение на районния съд в оригинал, даващо право на родителите да изтеглят част или цялата сума на депозита.

СИБАНК - Депозит Елит

За да откриете 12-месечния депозит са Ви необходими минимум 50 хил. лв., 25 хил. евро и 35 хил. долара. Лихвите по левовите депозити са от 6.7% за суми от 50 хил. лв. до 99 999 лв. и 6.9% за суми над 100 хил. лв.

Годишните лихвени проценти за евровите депозити са от 5 до 5.20%, а за доларовите - от 3.90 до 4.10%.

Лихвата се изплаща на 6 месеца и можете да я ползвате авансово. От банката предоставят възможност да се теглят и довнасят свободно средства.

Банка ДСК - Срочен депозит Ритъм

Минималната сума за откриването на депозита е 500 единици (лева, евро, или долара). Чрез депозитното предложение от Банка ДСК можете да довнасяте минимално по 200 единици всеки месец.

Месечните вноски се осигуряват чрез автоматичен трансфер от разплащателна или спестовна сметка на титуляра, открита в банката в съответната валута, или чрез внасяне на пари в наличност.

Лихвеният процент е диференциран в зависимост от вида на валутата и остатъка по депозита.

Депозитите на физически и юридически лица са гарантирани в съответствие с разпоредбите на Закона за гарантиране на влоговете в банките.