Щатските индекси отчетоха леки повишения във вчерашната сесия, информира AP.

Цената на петрола достигна 30-месечни върхове от 108 долара за барел и някои инвеститори предпочитат да изчакат, Alcoa Inc. да даде началото на отчетния сезон следващия понеделник, преди предприемат някакви важни ходове.

Трейдърите се надяват да видят как нарастващите цени на бензина и други суровини се отразяват на корпоративните печалби.

Индексът Dow Jones вчера се повиши с 23.31 пункта, или 0.2%, до 12 400.03 пункта, докато S&P 500 добави по-малко от пункт, или 0.03% до 1 332.87 пункта.

Акциите на компаниите за материали вчера поскъпнаха със 0.7%, което беше най-голямото повишение измежду всичките 10 групи компании, които съставляват индекса S&P 500. Фючърсите на царевицата, пшеницата и захарта вчера поскъпнаха с по над 2%.

Технологичният индекс Nasdaq добави по-малко от пункт към стойността си до 2 789.19 пункта.

Вчера най-голямата фармацевтична компания в света Pfizer обяви, че ще продаде подразделението си Capsugel на дъщерна компания на Kohlberg Kravis Roberts за 2.4 млрд. долара в брой. Capsugel произвежда капсули за перорални лекарства и хранителни добавки. Акциите на Pfizer поскъпнаха с по-малко от 1%.

Акциите на Southwest Airlines Co. поевтиняха с близо 2% на фона на продължаващата инспекция на нейни самолети, след инцидент от петък, в който самолет на компанията направи принудително кацане. Southwest остави на земята 79 самолета след инцидента и отмени около 700 полета през уикенда.

Книжата на Ford Motor Co. поскъпнаха с 2.6%. Продажбите на автопроизводителя са нараснали с 16% през март, отчасти поради успеха на новия модел Explorer. Анализатор на Credit Suisse пък завиши оценката си за акциите на компанията вчера.