В завещанието си, човек упоменава какво иска да стане с принадлежностите и парите му, след смъртта му. С времето в него започват да се вписват и последни желания. Някои от тях са наистина абсурдни.

Вижте някои необичайни завещания и последни молби

Лиона Хелмсли (на снимката)

Хелмсли стана световноизвестна с това, че е оставила 12 млн. долара на кучето си. Сумата по-късно бе намалена на 2 млн. долара от съда.

Госпожата оставила на внуците си по 5 млн. долара, само при условие, че посещават гроба на баща си всяка година. Кучето получило парите без никакво условие.

Елеанор Ричи

Наследницата на Quaker State Refining Corporation остави около 14 млн. долара на нейните 140 кучета. Тя заръчва, когато и последното куче умре, остатъка от парите да се дари на фондация, която се заминава с изследвания на кучешки болести.

Томас Шюбридж

Приживе той не бил много известен, но когато бе отворено завещанието му, той влезе в новините, защото се оказа, че е оставил 29 000 акции в местната електрическа компания на двете си кучета. Кучетата са водени на събранията на акционерите.

Хари Худини

Хари Худини умира на Хелоуин 1926 г. В последните години от живота си той много се интересувал от задгробния живот. Обещал на жена си Бес, че ще се свърже с нея след смъртта си. За целта двамата избрали специален деветциферн код, за да бъде тя сигурна, че контактува с него. Така те щели да затворят устите на неверниците. За сега няма данни той да се е появявал.

В завещанието си той също моли всяка година в деня на смъртта му да се прави спиритически сеанс за контакт.

Джийн Роденбери

Създателят на Стар Трек и на фразата „да отидеш там, където човешки крак не е стъпвал преди" е останал на тази вълна и в завещанието си. Той поискал праха му да се разпръсне от сателит върху орбитата над Земята. Това е направено през 1997 г.

Чарлз Ванс Милър

Този адвокат от Торонто бил известен с това, че обичал майтапите. Починал през 1926 г. и оставил парите си на тази жена от Торонто, която в рамките на десетилетие след смъртта му, роди най-много деца.

На финала имало четири победителки с по 9 деца, които получили по 126 000 долара.

Нина Уанг

Уанг някога бе най-богата жена в Азия. Тя оставя 12.8 милиарда долара на благотворителна фондация. Любовникът й Тони Чен води люти съдебни битки с фондацията. Чен, който е ясновидец по професия, се опитал да фалшифицира подписа на Уанг, за да получи наследството, но в крайна сметка не успя.

Дъсти Спрингфийлд

Британската певица не само, че остави парите си на котката си, но и изрично заръча котето да се храни само с вносна бебешка храна и всеки ден да слуша песните на Спрингфийлд.

Дорис Дюк

Наследницата на основателя на American Tobacco Company и Университета в Северна Каролина е известна с това, че няма нито една усмихната снимка - от детството до края на живота си тя мразела да се усмихва.

Другото, с което е известна че, че след смъртта си оставя 1 млрд. долара на

Doris Duke Foundation и 100 млн. долара на кучетата си. Последното се оспорва в съда в продължение на 10 години. В крайна сметка се изплащат по 200 000 долара на служителите, които са гледали кучетата.

Марк Грюенуолд

Редакторът на комикси поискал прахът му да се смеси с мастило, с което се отпечатват комиксите. Така и било направено.