Цените на акциите на щатските финансови компании вчера записаха понижения, изоставайки от повишението на пазара в края на сесията, което изтри по-ранните загуби на повечето основни индекси на Уолстрийт, информира AP.

Акциите на Goldman Sachs поевтиняха с близо 3%, след като сенаторът Карл Левин обяви, че комисия, която той оглавява, е открила нови доказателства, че банката е подвеждала инвеститори. Акциите на JPMorgan Chase & Co. и Bank of America Corp. загубиха по над 1% от стойността си.

Индексът S&P 500 вчера нарасна с 0.11 пункта, или по-малко от 0.1%, до 1 314.52 пункта. Dow Jones се повиши с 14.16 пункта, или 0.1%, до 12 285.15 пункта, докато технологичният Nasdaq загуби 1.30 пункта, или 0.1%, до 2 760.22 пункта.

Днес пазарът очаква отчета за първото тримесечие на Bank of America, която е най-голямата щатска банка и един от най-големите ипотечни кредитори в страната.

Вчера индексите бяха на отрицателна територия през по-голяма част от деня, след като стана ясно, че броят на първоначалните молби за помощи при безработица е нараснал неочаквано за първи път от три седмици. Очакванията на икономистите бяха за спад в броя на молбите.

Акциите на Ford Motor Co. вчера поевтиняха с 1.1%. Автопроизводителят обяви, че планира да увеличи мащаба на изтеглянето на модела F-150 поради проблем с въздушните възглавници.

Сред компаниите, които вчера обявиха резултатите си, Hasbro Inc. отчете 3-процентен спад в цената на акциите си, след като обяви, че печалбата за първото тримесечие е паднала със 71%. Резултатите бяха по-слаби от предварително очакваните.

Акциите на компанията Iron Mountain, занимаваща се със съхранение на данни, поскъпнаха с 5%. Компанията смени главния си изпълнителен директор, след като от хеджфонда Elliott Management, който е акционер в Iron Mountain, призоваха за стратегическо преразглеждане на дейността.

Акциите на Google Inc. поевтиняха с 4% в следборсовата търговия, след като компанията обяви по-слаби от очакваните резултати за тримесечието.