"За мен най-важното е да си свърша работата", каза в интервю за предаването „Тази сутрин" по bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Така той отговори на въпроса дали е обсъждана неговата кандидатура за президент, или за министър - председател, в случай, че Бойко Борисов бъде избран за президент и страната ни има нужда от нов премиер.

"Казвам категорично, че моята кандидатура не е обсъждана". Не е имало предложения и не искам да се занимавам с други неща, тъй като си имам достатъчно работа", сподели Плевнелиев.

Пред правителството ни има цел, а тя е всяка година да се открива по една магистрала. Тази година Люлин, догодина Тракия, а след това Марица, София - Калотина и Струма.

Според министър Плевнелиев „от днес ще приключи терорът над Княжево, откъдето вече няма да минават тирове, ако те нямат товар за София". Той добави, че до момента са платени над 100 млн. лв. за строителството на АМ Тракия.

"Минимум 5 правителства строяха Люлин, а строителството на АМ Тракия започна през далечната 1971 г." Тези факти Плевнелиев изнесе, за да подскаже как са се строили магистрали в предходните години.

Той допълни, че е обеднял като министър и би искал след като приключи политическата си кариера да стане преподавател, или да работи за неправителствена организация.