Досегашният директор на Териториална дирекция (ТД) на НАП във Велико Търново Христо Костадинов от утре ще е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите с ресор контролна дейност. Досегашният заместник-изпълнителен директор на НАП Бойко Атанасов става териториален директор на агенцията в София, а Светлана Паунова, която досега изпълняваше тази длъжност вече ще е заместник директор на ТД на НАП в столицата, отговорен за обслужването на клиенти.

Промените станаха ясни на среща между вицепремиера Дянков и изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, провела се днес следобед. Основните мотиви за кадровите промени са неефективния данъчно-осигурителен контрол, включително борба с измамите в най-голямата териториална структура на НАП - тази в София. Атанасов ще има възможност да направи всички необходими структурни, организационни и персонални промени, за да се подобри качеството на работа в НАП София. Оценката на финансовия министър и директора на НАП е, че софийската дирекция има незадоволително представяне в контролната дейност и противодействието на измамите, стана ясно още на срещата.

Новият заместник-изпълнителен директор на НАП Христо Костадинов беше избран за директор на ТД на НАП Велико Търново с конкурс през декември 2009 г. Христо Костадинов работи в системата на данъчната администрация от 2001 г., като целият му професионален път е свързан с териториалната дирекция във Велико Търново. Последователно е данъчен инспектор в сектор "Обслужване и ревизии", ръководител на екип в отдел "Ревизии" и началник на сектор "Ревизии и проверки". От 2009 г. до встъпването в новата си длъжност е териториален директор на НАП във Велико Търново. Костадинов е магистър по икономика от Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов и магистър по право от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Владее английски език.